Våra Modeller

Här kommer en uppdatering angående Of/Oe loken.

Att det kommer att bli förseningar är helt klart.
Vi var lovade gjutdetaljer till loken redan i november men den Danska leverantören satte oss på någon slags oprioriterad väntelista trots att vi betalat och tjatat varje vecka.
Före Jul kom de flesta provgjutningarna som i en del fall var under all kritik och fick göras om.
Omarbetningarna på dessa kom förra veckan (2018-02-14) och det enda som nu fortfarande saknas är takgjutningen som kommer att dröja minst 1 månad till då omarbetningen av ritningen till den blev klar först igår (2018-02-20).

Utöver gjutdelarna saknas fortfarande kugghjulen till drivningarna och vi har i dagsläget inte ens fått ett leveransdatum.

Till er som otåligt väntar på malmloken kan jag bara säga att vi gör vad vi kan för att få dessa färdigställda så fort som möjligt men vi är helt beroende av att underleverantörer håller sina leveranstider och exakt när vi börjar leveranser vågar jag inte svara på i dag. Vi kommer att uppdatera status på detaljer mer löpande så att ni har inblick i vad som händer.

Utöver detta så har vi under tiden ritat färdigt nästa modell som kommer att presenteras så fort första prototypen är klar inom kort.
På denna modell har vi dock samma leverantör av kugghjul men beställningen av dessa ligger i samma order som till malmloken. Gjutdelarna görs inte av den danska fabriken och förhoppningen är att vi slipper långa leveranstider.

Tack för visat tålamod.

/ One:87

SERIEN ÄR FULLTECKNAD. NYA BOKNINGAR HAMNAR I RESERV KÖ.

Oe /Of /Of2 /Of3

Upplägget på beställningarna av dessa modeller är att man först bestämmer vilken tidsperiod modellen skall representera. Sedan tar man och tittar på tidslinjen som finns bland produkt bilderna eller öppnar den som pdf och helt enkelt följer årtalet uppifrån och ner. Då kan man lätt se vilka detaljer som fanns på loken under den aktuella perioden. När man valt nr på sitt lok set så ser man också enkelt när loken byggdes, när dom byggdes om eller omlittererades,  trä eller stålkorg samt när de skrotades. Man väljer helt enkelt ett Oe eller ett Of , nr serie samt tidsperiod. Det avgör sedan om de är ett Oe, Of , Of2 eller Of3 samt vilka detaljer modellen får. I princip kan varje lok i hela serien bli en helt unik modell.

Vissa årtal i tidslinjen vad gäller detaljer kan komma att uppdateras allt eftersom mer info tillkommer eller eventuellt rättas. 

Är man osäker på hur det går till att beställa så ring eller maila så hjälper vi till.

Datum för sista beställningsdag är 30 september eller när modellen är fulltecknad. Vi har beslutat att som mest göra 50st eller det som finns beställt på sista beställningsdagen. Förenklat uttryckt, har man inte beställt innan 30 september 2017 så är den slut. 

Vid bokning meddela vilken nr serie ni önskar samt vädring (leveransutförande, lätt vädrat, hårt vädrat) Oe Nr 58/59, 62/63, 76/77 målades i SJ röd 92 (Rödbrun) troligen vid ombyggnad till Of2.

Y1 / YF1

Scania Vabis Bf 76-59

Xoa5 / X5 SOLD OUT

Resellers